Engedj az édes kísértésnek és térj be hozzánk, Mézeskalács Múzeumunkba. Nemcsak hat generáció óta működő családi hagyományba csöppensz, hanem Jancsihoz és Juliskához hasonlóan teljesen elmerülhetsz a mézeskalácsok, kézműves gyertyák és cukorkák világában.
Az egyetlen különbség az, hogy nálunk nem kell tartanod a gonosz boszorkától. Maximum egy félelmed lehet, méghozzá az, ha egyszer mézeskalácsaink világának bűvöletébe esel, akkor haza sem akarsz majd menni.

Díszíts nálunk mézeskalácsot

Próbáld ki saját kezűleg a mézeskalács díszítést! Hozd magaddal fantáziádat és a bátorságodat! A nyomózsákot és a mézeskalács szívet mi adjuk. A mézeskalács szív díszítésre teljesen előkészítve, fényesen, pirosan ragyogva várja, hogy feldíszítsd. A feldíszített mézeskalács szív természetesen a tiéd, meglephetsz vele bárkit, aki kedves a számodra. Ha szeretnél, többet is készíthetsz.
A szívek díszítése nem csak csoportok, hanem családok, vagy akár egy-egy személy számára is lehetséges.

Készíts nálunk viaszgyertyát

Sodorj nálunk gyertyát valódi méhviaszból! Illatos, tiszta méhviasz lapot és előre mártott kanócot adunk, és megmutatjuk az apró trükköket, hogy szorosan feltekert, szép, egyenletes, hosszan égő, méhviasz illatú gyertyát vihess magaddal emlékbe. Vagy ajándékba. Vagy egyszerűen csak gyújtsd meg otthon, és tölts el egy kellemes estét a kellemes nap után, lágyan ragyogó gyertyafény mellett.
Fontos információ, ha gyerekcsoporttal érkezel. A gyertya néhány perc alatt elkészül, egyszerre 18-20 gyerkőc tud dolgozni, így ha a kirándulás ideje engedi, a mézeskalács díszítés mellé is ajánljuk.

Keresd meg az elrejtett geoládát

GCMKM a geoláda neve geocacing.hu adatbázisában. Sokak szerint az ország egyik legszebb geoládája. Fontos, hogy csak nyitva tartási időben és múzeumi belépőjegy vásárlása mellett keresheted. Ha szereted a játékokat, jó szívvel ajánljuk, hiszen így egy plusz élményt is adunk a láda megtalálása mellé. Mi az a geoláda? Itt találsz segítséget hozzá.

Ismerd meg a Mézeskalács Múzeum apró titkait felfedezőjátékunkkal

Játékunk segít abban, hogy a kiállítás minden részletét még jobban szórakozva fedezhesd fel. Gyerekek játszva okosodhatnak, felnőttek okosan játszhatnak. A játékhoz feladatlapot és ceruzát adunk. A helyes megfejtést apró ajándékra válthatod. De vigyázz! A játékot úgy állítottuk össze, hogy nem csak a szemedre és a tudásodra, de a teljes figyelmedre is szükséged lesz.

ELŐKÉSZÜLETBEN:

Kalandjáték

A múzeum gazdag ismeretanyagát már felfedezted? Akkor mindent tudsz a mézeskalácsos, gyertyaöntő és cukorkakészítő mesterségről.

Jöhet egy nagy kaland a tudás mellé? Dolgozunk rajta, hamarosan játszhattok. Mi már látjuk: hatalmaaaas lesz! 🙂